Manly - Sydney (23-30 juni)
Hey vakantiegangers!
Na het bijkomen van mijn jetlag ben ik sydney gaan verkennen. Vanuit Manly een suburb van Sydney waar ik overnacht bij Rob en Mirjam neem je gemakkelijk de veerboot die je over de oceaan naar sydney brengt. Een tocht van een klein half uurtje geeft je een prachtig beeld van de stad. Vanaf het water is te zien hoe mooi de stad gelegen is. Wat is er nou mooier dan te wonen en te werken in een stad waar je uitzicht hebt over de oceaan, watersport voor de deur en een prachtige natuur midden in de stad. Het is fantastisch om te zien dat sport en dan voornamelijk de watersport hier de normaalste zaak van de wereld is. Alleen al op de trip van Manly naar Sydney kom je tal van zeilschepen tegen die of de oceaan op gaan om walvissen te spotten of gewoon relaxt in de haven blijven varen en veel bekijks trekken! Voor een watersportfanaat is dit zeker een plek waar je langer wilt blijven, top golfen aan de ene kant, een prachtige haven aan de andere kant, wind, zon en gezelligheid! Ook de onderwater wereld is hier prachtig, ook al was het water erg koud (vanwege de winter hier ligt de temperatuur hier tussen de 14 en 17 graden) de vissen die je tegen komt zwemmen vaak dicht bij de kust en zijn onvoorstelbaar mooi!
Sporten is in AustraliΓ« eigenlijk geΓ―ntegreerd, dit zie je overal. Niet alleen de watersporten maar ook joggen, rugby, tennis en golfen zijn voor veel AustraliΓ«rs dagelijkse bezigheden. Ik vind het super om te zien dat jong en oud hier in surfpak over de straat lopen om gebruik te maken van de golfen. Anderen zie je joggend achter de kinderwagen hollen of een balletje slaan op de tennis courts die bijna op elke hoek van de straat te vinden zijn! Jullie begrijpen wel, voor een sporter (manager) is dit the place to be!!
Natuurlijk ben ik de afgelopen dagen ook actief geweest en heb ik naast het snorkelen, veel gewandeld, gekajakt op de olympische wildwaterbaan bij de blue mountains, de golfbaan gecheckt en natuurlijk een aantal uren met een surfboard de golfen uitgeprobeerd. Allemaal fantastische ervaringen die je eigenlijk niet op papier kan omschrijven. Het kajakken met Rob was voor mij een nieuwe uitdaging en ging me, gelukkig, goed af! Geeft echt een kick dat je de kajak onder controle hebt en kan spelen met het water en de stroming! Het afgelopen weekend heb ik samen met Rob en Mirjam erg veel gezien en gedaan en ik ben hen daar ook erg dankbaar voor! Whale watching op verschillende stranden (palm beach, whale beach, north sydney etc.) was spannend en super tof om te zoeken naar opspuitend water in de hoop een ECHTE te zien! Ja, we hebben er een gezien alleen zijn rug maar ik ben ervan overtuigd dat ik de komende twee maanden zeker meer van deze immense dieren zal zien! (juli en augustus zijn namelijk de maanden waarin de walvissen op trektocht zijn en daarom vaak langs de kust te zijn te vinden!) β open your eyes!!
De planning voor de komende week is om naar het Noorden te reizen. Morgen (dinsdag avond) vlieg ik naar Cairns waar ik Harry en Ocke nog even zal zien.
Voordat ik ga vliegen wil ik nog even een kijkje nemen bij de universiteit van Hospitality en management hier in Manly. Deze universiteit is gevestigd in een heel oud en artistiek kasteel boven op de berg, ik ga de uitdaging aan en beklim die berg morgen om even een kijkje te nemen bij deze interessante universiteit.
In Cairns is het op dit moment ongeveer 25 graden, hier zal ik ongeveer een week verblijven om vervolgens van Noord naar Zuid te reizen. Slapen doe ik in het hostel (wies, jitske en berber: hostel international tegenover de Lagoon) hier hoop ik ook mensen te ontmoeten waarmee ik eventueel samen verder kan reizen. Ik heb nog even getwijfeld over het aanschaffen van een eigen autobusje (3000 dollar, 1950 euro voor een busje incl. Slaap plaats voor 2 pers.) maar omdat ik niet vanuit Sydney met de auto verder ga en ik niet een automonteur bij me heb leek het mij niet verstandig. In Cairns kijk ik wel verder!
Nou, na een eerste week achter de rug te hebben kan ik zeggen dat ik echt blij ben dan ik deze stap heb genomen en ondanks dat het de eerste dagen vreemd voelt vind ik het nu heerlijk om hier te zijn en kan ik echt genieten van alles! Ik wens jullie allemaal een super fijne zomervakantie toe, geniet ervan en houd ook mij op de hoogte van jullie plannen! Ik mis jullie maar weet dat ik in sept. Weer terug ben en we elkaar dan zeker gaan zien!
Heel veel liefs en knuffels uit Manly (sydney)
Ps. Voor diegene die willen weten wat ik hoogstwaarschijnlijk met mijn stage ga doen: ik heb op dit moment zeer goed contact met een stage bedrijf in de buurt van Dubai. Ik kan daar stage lopen bij een luxe golf resort waar ze een yacht club willen opzetten. Ik mag daarbij ondersteunen bij het opzetten van de yacht club, de PR en marketing en uitvoering van de watersportactiviteiten. Deze plek lijkt mij zeer geschikt ivm sport tourism en hospitality vandaar dat ik waarschijnlijk eind sept. In Dubai zal zitten. Toch blijf in in australie opzoek naar een afstudeer plek!
Hey Linde!
Heel veel plezier in Sydney, je moet ook even naar Darling Harbour gaan, prachtige haven in Sydney!
Have fun en take care! Liefs Berber
Linde
Ben jaloers! Dat je dit doet, durft ΓΒ¨n beleeft. Geniet daar en wij gaan wel gewoon golfen op onze "saaie" baan.
Leuk dat je ons op de hoogte houdt.
Liefs
Jan Hendrik
Hoi Linde, vandaag al weer een berichtje van jouw op de site, gauw ff lezen dus.. Fijn te lezen dat je je draai al weer gevonden hebt. Lijkt me een super werelddeel, met al die activiteiten die je daar doet. Dat kayakken ziet er gaaf uit. Ik ben benieuwd wat deze maanden allemaal nog voor je in petto hebben.
Hier alles goed, we hebben je gisteren wel een klein beetje gemist, Peter en Rik gaven hun afscheidsfeest, en er werd steeds gevraagd waar is Linde nu? Het was overigens hardstikke gezellig. Van Peter zul je er wel meer over horen denk ik, ik ben nu de bierdoppen uit de tuin aan het halen.
Nog even en dan gaat Rik op het vliegtuig, hij heeft er veel zin in en ik ben heel blij voor hem dat hij deze kans krijgt.
Wat jouw stage betreft, goed idee, aan de slag met wat je kunt krijgen, en open blijven staan voor andere kansen.
Lieve linde, ik zie nu al weer uit naar je volgende berichtje,
Kus, Ada
eej lin!!!
Wat gaaf allemaal zeg!! heerlijke verhaaltjes tot nu toe, dus blijf lekker lezen wat je nog allemaal gaat doen!!
kus marij!
ps. Sowieso golfsurfen leren daaro ;-)
He Linde,
Nou inderdaad om jaloers op te worden!!
Vind het erg leuk voor je en ook super om te horen dat Dubai waarschijnlijk doorgaat!
Dat is toch helemaal te gek man! :D
Kus mars
lieve lin!
klinkt geweldig, heel leuk dat jij dingen doet die wij ook gezien of gedaan hebben. Ga je ook een tripje maken in de blue mountains? supermooi! Nou geniet van alles en een dikke kus!
wies
hai linde alles goed met jou als ik dit zo ziet ben ik ook jaloers op jou.ik denk dat jij dat toen op mij was toen in griekenland toen jij bij mij kwam stage lopen dat waren ook 2 leuke gezellge weken maar ik heb sinds kort alles geregeld en de boten zijn verkocht.ik hoop datjij het naar je zin heb en er veel van leerd en opsteekt.ik wens je veel plezier en pas goed op je zelf tot later.was leuk weer iets van je te horen.gr onno
He Linde,
wat super om te lezen dat je je vakantie op deze manier vorm geeft!
Onzettende mooie verhalen met superbelevenissen!
Ik hoop dat je nog veel leuke en fijne momenten zult meemaken!
Groetjes Karin Vasse
Γ ΒΈΒͺà ¸§à ¸±à ¸ΒͺΓ ΒΈβà ¸¡à ¸βà ¸£à ¸±à ¸ő (Hay Lin),
De eerste tekens betekenen `Hallo` in het thais.
Heb ik even laten intikken.
We zijn na 4 dagen Bangkok nu op het eiland Koh Chang vlak bij Cambodja. Julius is helemaal in zijn nopjes met zijn skimboard. Het resort waar we nu zitten heet Sea View en genieten daar ook volop van. Prachtig rustig strand, met uitzicht op andere eilanden. Vandaag ben ik met scooter op stap en zit nu in een klein haventje je te mailen. Mensen zijn uiterst vriendelijk.
In Bangkok gefietst, Grand palace en tempel bezocht met aardige gids die ons naar de leuke plekjes heeft geleid. Samen op een olifant gereden en de bridge over de River Kwai (met beruchte spoorlijn) bezocht.
Genieten van kleuren en geuren, veel wordt op straat klaar gemaakt. We zullen regelmatig je site bekijken en blijven reageren. Geniet van alles wat op je weg komt. Liefs papa à ¸£à ¸±à ¸ΒΓ ΒΉΒΓ ΒΈΒ₯à ¸°à ¸βà ¸´à ¸βΓ ΒΈβΓ ΒΈΒΆΓ ΒΈβ‘Γ ΒΈΒ₯Γ ΒΈΒΉΓ ΒΈΒà ¸‘à ¸²à ¸ (vertaling: I Love You and missed You mij dear).
Hey Linde,
Thanks voor je hotmail bericht. Lees dat alles je bevalt! Helemaal top! Ik ben toch stiekem ontzettend jaloers op wat jij daar nu allemaal doet! Maar goed mijn moment komt nog he;)! Inmiddels heb ik het al definitief geregeld met die school in Sydney en hoeven we eigenlijk alleen nog goedkeuring van Dinant en de Examencommisie te krijgen en dan gaan we lekker in Februari naar Sydney toe om daar eens lekker af te studeren! Yeah ik heb er zin in!
Je foto's zijn erg leuk! En ik vind het erg knap dat je je snel aanpast en doet wat je leuk vind daar. Moet je ook zeker blijven doen!
02 9427 0644 Dit is het telefoon nummer van de vrouw waarmee ik in Sydney in contact sta. Deze vrouw is leidinggevende op de school waar ik heen ga. Je kon haar bellen om een afspraak te maken wanneer je langs kon komen, maar dit moet je tzt maar doen als je wilt. Haar naam is Julianna.
Erg bedankt Linde en ik blijf zeker je belevenissen daar volgen!
Willem
Heyy Linde!
Mooi dat je er nu lekker van geniet! :)
Ik lees dat je al heel wat dingen gedaan hebt! Wandelen, bergbeklimmen, snorkelen, kajakken pfff! lekker actief! haha dat is wat anders dan ik hier nu in Nederland aan het doen ben ;)
Wel mooi dat je mee kon met het spotten van die reuzachtige walvissen!!!
Ik hoop dat je daar inderdaad nog meer van zal zien! (meer dan alleen de rug bedoel ik dan ;) )
Straks zal je dus van het noorden naar het zuiden reizen, ik hoop dat dat allemaal weer goed gaat, wens je weer daarbij een goede reis, en ik wacht je volgende reisverslag weer rustig af!
Veel plezier, en veen succes verder!
Ennnnn Geniet er van!!!
Liefs Annemarie
Linde! Fijn dat je het naar je zin hebt...Het is ff wennen zo in je uppie, maar daar leer je van! Super van die stage trouwens in Dubai!!
geniet! X neef chris
ps concert@sea was supergezellig, maar we misten je wel!
hoi Lieve Lin,
Hopelijk vind je je weg ook in het noorden en heb je ondertussen uitdagingen gevonden die het ook hier de moeite waard maken. We denken veel aan je en proberen elke dag wel even te bellen, als het bellen tenminste lukt (vandaag niet). Julius is nu gaan vissen op een vissersboot, samen met een vriendje en hij heeft trots gescooterd gisteren. ging prima!
We hopen gauw weer iets van je te horen. Bye, bye
mama
Hoi Linde,
Wat een positieve verhalen zeg! Watersport blijft trekken, goed.
Hier loopt het richting vakantie, dus catamaran-time.
Veel plezier, maak gebruik van je capaciteiten.