Sydney (13 - 22 Augustus)

'Seen this, done that!'

Na wat ongeruste mailtjes ben ik vandaag als een gek een internet locatie gaan opzoeken waar ik jullie weer
even gerust kan stellen en natuurlijk weer een mega verhaal ga schrijven!! Zoals jullie in mijn laaste verhaal gelezen hebben ben ik in Byron nog een paar dagen toffe dingen gaan doen. De nimbin tour stond op het programma en met een groepje van 14 backpackers reden we landinwaarts naar het hippie plaatsje Nimbin waar je overspoeld wordt met de vraag of je ook drugs wilt kopen...Nimbin staat bekent als het Amsterdam van Australie en spacecake of DE cookies kun je hier makkelijk kopen. Ondanks dat het niet legaal is in Australie stikt het hier van hippies die in de hemel/hel leven en shops met de raarste sigaretten en andere shit. Gelukkig kan ik deze verleiding weerstaan en geniet ik van mijn heerlijke 'normale' cheesecake terwijl ik naar de meest gekke hippies kijk!

Na de Nimbin ervaring en een primitieve BBQ op een van de publieke BBQ plaatsen reden we naar een waterval waar ik als enige de sprong in het IJSkoude water aandurfde. Zoals je op de foto kan zien was het een beste hoogte maar wat je niet kan zien/voelen is het ijskoude water!! Natuurlijk liet ik me niet kennen en presteerde ik het om 3 keer te springen! Terug in Byron moest ik de hele avond mijn Jump acties aanhoren en werd er in de kroeg veel overgesproken...Ideaal voor mij want het leverde gratis drank op en de avond was zeker geslaagd! De volgende dag direct hardlopen om de alcohol te verbranden en natuurlijk nog even surfen!! Terug in het hostel mijn tas gepakt en opweg naar de Greyhound om vervolgens 13 uur naar Sydney te reizen!!

De volgende dag aangekomen in Sydney kon ik mijn tas droppen bij Mirjam haar werk zodat ik vrij was om het Sydney museum te bekijken - klinkt saai maar was echt interessant om te ontdekken hoe captain cook in de 18e eeuw zijn eerste vloot naar Australie/sydney bracht en zich ging vestigen! Vervolgens ben ik lekker even door de stad gaan lopen en ondanks dat ik er natuurlijk al een paar keer geweest was kon ik weer veel nieuwe leuke plekjes ontdekken!'s avonds lekker voor de gastheer en vrouw gekookt en natuurlijk bijgekletst over mijn reis. De rest van de week heb ik iedere dag gesurfd en begon mijn morgen met het hardlopen over het strand (20m van hun appartement) Omdat Rob en Mirjam gewoon moesten werken ben ik vanalles gaan doen. Naast het surfen wat overigens echt relaxt was ben ik naar een Primary school geweest waar ik voor een studiegenootje wat informatie heb gehaald en natuurlijk een super leuke ervaring om een keer bij een Australische school te kijken. Omdat ik van te voren een afspraak met de directrice had gemaakt kreeg ik een rondleiding etc!Echt top! Ook ben ik naar een aantal Universiteiten in Sydney geweest om te kijken of er een geschikte master voor mij zou zijn. Helaas is het ontzettend duur voor buitenlandse studenten om hier te gaan studeren maar er bestaat hier tenminste wel de mogelijkheid om aan de UTS een master sport management of business te kiezen. Zeker de moeite waard om over na te denken! In Manly heb ik veel gewandeld, de track naar North Head gemaakt waar ik walvissen hoopte te zien - helaas deze keer geen geluk - en een track naar de Spit bridge van ongeveer 3 uur door het nationaal park en langs de havens! Samen met Rob en Mirjam zijn we een tocht langs de kustlijn gaan maken naar CurlCurl waar we na elk strandje en dorpje weer een ander strandje ontdekten. Opvallend is hier dat elke 'baai' een eigen buitenzwembad heeft die natuurlijk aangevuld wordt met zeewater! Het mooiste aan deze wandeltocht was het spotten van de surfers die de golven van wel 20f aan durfden. We hadden een mooie plek gevonden waar je heel dichtbij de surfers kon komen en het was echt een grote show met super vette sprongen en ja, ook gebroken board!

Natuurlijk is heb ik ook hier in Australie de Olympische spelen kunnen volgen. Hoewel het in het hostel niet erg populair was heb ik in Sydney vrijwel alles kunnen volgen - dat houd in de sporten die hier s'avonds worden uitgezonden dus veel atletiek, zwemmen, roeien, turnen, waterpolo en volleybal. Helaas heb ik de Ned. hockey dames en heren gemist maar ik hoop in nederland nog wat terug te kunnen zien! Wat me hier opvalt is dat het land zeker bekend staat om zijn sportieve karakter maar de combinatie fast food en sport wordt hier zovaak gemaakt dat de take a-way producten niet meer weg te denken zijn, zelfs in sportstadia en sportclubs worden fast food producten aangeboden wat in mijn ogen totaal tegenstrijdig aan elkaar is. Wat ik bijna vergeet te vertellen is mijn uitstapje naar het Olympisch stadion in Sydney. Het was super leuk om in het olympisch zwembad te mogen zwemmen (zie foto) en zelfs op blote voeten (!) een bucket met ballen op de driving range van de golf baan te mogen slaan! Het meest indrukwekkende vond ik de hockey en tennis velden die tegenwoordig heel weinig gebruikt worden. De stadia zijn zoooo gigantisch groot dat je bijna niet kan voorstellen dat er zeker 100.000 toeschouwers zijn geweest! Tegenwoordig worden deze sportvelden gebruikt door scholen en verenigingen en een aantal door particulieren. Omdat ik nog door reis naar Melbourne denk ik daar ook het olympisch park te zien zodat ik eventueel de verschillen kan zien.

Mijn ticket is geboekt en ik vlieg naar Melbourne waar ik Peter eindelijk weer ga zien! Ik zal bij Peter op de campus van de La Trobe university kunnen logeren en het plan is om nog 5 dagen naar Tasmanie te gaan en vervolgens met peter een camper te huren en de great ocean road (zuid-west australie) te zien! Eigenlijk ben ik al zoooo ontzettend tevreden over mijn hele reis! Wanneer ik nu naar huis zou moeten heb ik al een voldaan gevoel maar gelukkig heb ik nog even de tijd en kan ik in zuid Australie nog leuke dingen gaan doen! Voor diegene die ook heel enthousiast zijn over australie: boek dat ticket en kom hierheen want het is zeker de moeite en het geld waard!!!
Helaas bestaat er geen eeuwige vakantie voor ons allemaal en daarom hoop ik dat jullie nu uitgerust weer kunnen starten met het werk en studie. Ik zal over 2 weken ook flink aan de bak moeten om een nieuwe stage plek te vinden want mijn Dubai plan kan helaas niet door gaan vanwege interne problemen binnen de organisatie kunnen ze mij niet meer een stage plaats in Dubai aanbieden.... Ik houd jullie op de hoogte van mijn plannen en hoop jullie in September snel weer te zien!

heel veel liefs uit het toch wel erg koude Australie!!!

Linde

Willem Hegen

Hey Linde,

wat weer een geweldig verhaal. Helemaal top, hoop dat je de laaste dagen goed gaat vermaken in Melbourne, maar dat komt vast goed. La trobe is toch nog wel een eindje weg uit Melbourne, ten minste dat had ik begrepen. Nou heel veel plezier in ieder geval, ik ga komende dinsdag weer beginnen in Groningen met de studie. Tot snel

X Willem

femke

Jemig Linde,

super verhalen! Ik krijg nog meer zin om die kant op te gaan!! Wij gaan ongeveer 7,5 maand, dus denk dat wij veel van de plekken die jij beschrijft ook zullen gaan zien!

Geniet er nog even van!!

Liefs femke

Florin

Hee Lin,
kheb weer ff bijgelezen en alle foto's nog eens bekeken:D maar je mag nu ook wel weer eens thuiskomen hoor!:p om al die verhalen eens in het echt te horen lijkt me ook wel erg leuk!
Hopelijk heb je t deze week naar je zin in Tasmanie en ga je volgende week nog ff lekkr met Peter camperen en vlieg je dan veilig weer naar huis!
Geniet ervan zus!
Kus kus

wies

Hoooi!
Dus toch maar naar sydney gegaan ipv Darwin? leukleuk, sydney is geweldig:D En als ik het zo hoor ben je een echte surfchick geworden!;) Wel jammer dat je stageplek niet doorgaat trouwens, heb je al nieuwe plannen? Nouja, veel plezier met peter en geniet van je laatste weekjes!
Liefs

Sandra

Heej Lin,
Ik denk dat ik me inderdaad ook aan de sprong zou hebben onttrokken, gezien de foto's en het idee van ijskoud water, maar tof dat jij het wel gedaan hebt. Het lijkt mij ook nogal onwerkelijk om in een leeg hockeystadion te zijn. Veel plezier nog in Melbourne en mail ff wanneer je terugkomt (tijd en vluchtnr. in NL), want wellicht kan ik je welkom heten ;)
Liefs Sandra

Rik

Hey Linde,

Klinkt allemaal super top en dat is hier helaas wel anders. In afwachting van mijn operatie zit ik nu 40 uur per week achter de computer om thuishulpen in de regio Ommen en Hardenberg te regelen. Is niet echt mijn favoriete werkzaamheid, maar hopelijk wordt ik over 1 tot 3 weken geopereerd (dat is de planning, maar ik heb nog steeds geen datum) en kan ik daarna aan de lange revalidatie beginnen. Geniet nog lekker van Australië en doe Peter de groeten. Misschien zie ik je nog wel een keer als je weer terug bent.

Kus

Willem Hegen

Linde!

Dank je wel voor je super leuke kaartje! Hier begint het inderdaad weer allemaal. Morgen weer voor het eerst naar school toe. Vind het heel erg jammer voor je dat Dubai niet door gaat. Maar je vind vast en zeker een geweldige andere afstudeerlocatie.

Hoop je snel te zien in Groningen!

Willem

Martin

Nog een uurtje en dan vlieg je alweer terug.
Have a good flight.
Your daddy