Wereldreis Paul en Linde
Het is zover! We zijn vertrokken uit het besneeuwde Nederland om samen 2,5 maand te reizen. San Francisco is na 10 uur vliegen de eerste stop die we maken, en wat voor een! Bij aankomst op het vliegveld ‘s middags rechtstreeks de trein naar het centrum gepakt. Na een korte wandeling door Downtown San Francisco komen we aan bij Layne Hotel. Een primitief hotelletje maar vanwege de gratis upgrade naar de master bedroom een prima uitvalsbasis voor 3 dagen in the USA!
Mijn eerste kennismaking met de Amerikaanse eetgewoontes was apart. Zoals Paul wel wist bestaan de small sizes natuurlijk niet en is een portie Nacho’s voldoende voor de hele week! Na een heerlijk nachtje (12 uur) slapen huren we fietsen om de heuvelachtige omgeving van San Francisco te verkennen. Het uitzicht over de San Francisco Bay met Alcatraz en de Golden Gate Bridge is prachtig. Onze fietstocht over de Golden Gate Bridge was gaaf! De meest luxueuze huizen nabij Muir Woods park waren fascinerend en de gezellige havendorpjes zorgden na 40 KM fietsen voor een goede rust plaats. Met de ferry de overtocht naar de stad gemaakt waar we uitgeput en voldaan van de typisch Amerikaanse hamburger genoten!
Weer de klok rond geslapen.... Met goede moed de stad verder verkend, uiteraard na een goed stevig Amerikaans ontbijt. Dit keer de vlakkere wegen gekozen om onze kuitspieren een beetje rust te gunnen. Een retourtje Alcatraz stond op de planning. Na een kort ritje met de ferry werden we verwelkomt op Alcatraz waar we de gehele historie en ontsnappingspogingen van gevangen van een enthousiaste en boeiende gids uitgelegd kregen. Bizar om te bedenken dat je afgezonderd op een eiland het feestgeruis van de stad kon horen terwijl men opgesloten in een 8m2 cel de dagen aftelde... Terug aan wal het Hard Rock cafe gecheckt en langs de haven met krab vissers naar Lombard street gelopen. Deze enige kronkelende straat in SF is een lekkere toeristische trekpleister waar we snel weer vertrokken.
Onze laatste dag werd goed ingevuld met een bezoek aan het Maritiem museum (met echte schooner’s in het water), lunch bij het befaamde Boudin restaurant (met eigen broodbakkerij) en een kijkje bij het aandrijfpunt / museum van de Cable Cars. Bij The Cheese Cake Factory te lang moeten wachten voor een tafeltje maar bijzonder om te zien hoeveel soorten cheese cakes je kunt verzinnen! Starbucks op elke hoek van de straat is ook niet aan ons voorbij is gegaan en na een gezellig dagje stad pakken we ‘s avonds het vliegtuig naar onze tweede bestemming: Auckland NZ!!
Lieve Linde en Paul,
Fijn om te lezen wat jullie al hebben beleefd. Ben al benieuwd naar jullie ervaringen op het Noordereiland!
Wat hebben wij Nederlanders toch altijd weer met fietsen ;) Bij mij is nu wel al meerdere malen gebleken dat het dé manier is om een stad te verkennen! Veel plezier met de huurauto door NZ! XxX
Hé lin en Paul,
Leuk om te lezen! al heel veel leuke dingen gedaan zo te 'horen'. heel veel plezier in NZ, ben benieuwd naar de volgende verhalen.
Liefs!
Jeej een nieuw reisverhaal...!
Een paar hamburgers in jullie sportieve lijfen kan geen kwaad dacht ik zo ;) Wij hebben hier tijdens de kerstdagen ook weer meer dan voldoende gegeten!
Fijn om te horen dat het goed met jullie gaat, de eerste belevenissen klinken veelbelovend.
Een goede reis en heel veel plezier in NZ gewenst.
Dikke kus Hobien
Vet Lin en Paul! Jullie vermaken je wel;)
Dit waren nog maar de eerste dagen, gelukkig gaan er nog zo heel heel heel veel volgen. Handig dat smsen zo makkkelijk en snel gaat. Ik zal straks mama even helpen om te kunnen skypen met je.
Kus
Lieve Linde en Paul,
Wat fijn jullie ervaringen in San Fransico te lezen wij zien het weer helemaal voor ons toen wij dezelfde dingen hebben gezien. Inmiddels is tante Riek al 7 maal in de USA en ben ik er 8 maal geweest. We kennen de Bay area al aardig goed omdat Jan en Linda daar woonden, de neef van Riek met zij vrouw.
Jan en Linda wonen nu in Longview (Washington State). Ons plan is de maand juni 2011 daar te zijn.
Op jullie reis naar Auckland slaan jullie wel veel over. Wij hebben in 2000 Tahiti en Morea, het Paaseiland en de Cookeilanden Rarotonga en Aitutaki beleefd. Dat was zo mooi dat we in juli weer naar de Cookeilanden gaan. Daarna vliegen we naar Auckland voor bezoek aan mijn nicht Julia en Wim Neijmeijer. Het Noordereiland hebben we in 2000 ook verkend. Nu ik dat woord correct spel moet ik je melden dat je tante Riek meteen viel over jouw taalfout "Met goede moed de stad verder verken"t" wat natuurlijk verkend had moeten zijn. Een Schooljuf verlochent haar beroep nooit zoals je ziet.
Daarna bezoeken we Noumea de hoofdstad van Nieuw Caledonië voor 5 dagen en 7 dagen op het echte paradijs Ouvea (een klein loyaliteits-eiland 500 m breed en 25 km lang. In 1979 zijn we daar ook geweest, dus jeugd-herinneringen ophalen. In begin augustus nog een 7-daagse cruise bij Fiji en dan weer naar huis. Totaal 68 dagen. Nu zijn jullie weer bijgepraat. We zien uit naar jullie ervaringen.
Groetjes Tante Riek en oom Henk
Nog even een krabbeltje van mij. Leuk hoor dat verhaal van jullie. Wij hebben een gezellig Kerstfeest gehad. De kinderen zijn geweest ,ieder had een onderdeel van het kerstmenu bedacht, heel lekker en soms zeer exclusief. Mijn keuken was net een bijenkorf,dat was lachen geblazen. Nu is alles weer rustig. Geliefden, geniet van jullie onderneming, het werkt heel samenbindend , is onze ervaring ,wezijn tenslotte al 47 jaar getrouwd [en het bevalt nog steeds prima!] Groetjes tante Riek.
Yoehoe! Je doet de juiste dingen in san francisco! Wat een stad he! Loving the USA :). Geniet van jullie verdere reis! X
Lieve Linde en Paul
Wij willen jullie van hieruit een spetterend 2011 toewensen en dat jullie een prachtige tijd mogen hebben met z'n tweeen(lastig die stipjes , dus laat ze weg). We volgen jullie belevenissen.
Liefs Bram, Wija, Sander en Vera
super!:D Heel veel plezier!
liefs