Auckland New Zealand!
Daar sta je dan...aan de andere kant van de wereld: Auckland city! Na een goede vlucht van meer dan 12 uur, checken we ‘s ochtends in bij het Juicy Hotel. Het is eerste kerstdag, dus het is eigenlijk overal rustig. Na een korte powernap (theoretisch 48 uur niet geslapen!) en een verfrissende douche gaan we Auckland verkennen. Na een flinke wandeling langs prachtige havens met enkele fraaie jachten, rond 5pm nog even een korte powernap. Helaas voor ons wordt dit ‘korte’ omgezet in ‘lang’ (we worden om 23:30 wakker), waardoor het altijd romantisch en gezellig kerstmaal slechts bestaat uit een mueslireep. De volgende dag starten we eerst met een grondig onderzoek naar een goedkope manier van verplaatsen op dit eilandje, per auto of camper. Na wat goed onderhandelen krijgen we het voor elkaar om voor ongeveer 650 euro allrisk een redelijke auto te huren voor 30 dagen, koopie! ‘s Avonds halen we onze blamage van het eerste kerstdagdiner ruimschoots in door te dineren in de Orbit, het restaurant in de Skytower. Omdat we hier rond half 9 gaan eten is het overgang van dag naar nacht echt fenomenaal.
Maandag....om 12:00 de auto ophalen, volladen en GAAN! Bestemming: ergens in het noorden. Wegrijden uit Auckland, appeltje eitje. Beetje links rijden, beetje goede route uitstippelen, wat is het eigenlijk simpel. Maar dan.....file!? Het lijkt Nederland wel. Hier is het natuurlijk ook vakantie, dus de kiwi’s zijn ook niet gek en gaan ook lekker op vakantie. De eerste overnachting in onze nieuwe tent, droppen we langs een idyllisch strand in Mangawhai Heads. Na een simpel maaltje, we hit de sack (duiken onder de wol).
De volgende dag is het weer nog steeds heel tropisch, alhoewel de temperatuur niet onaangenaam is. Na 10 minuten rijden zien we een mooi strand waar ze windsurfen, dus wij natuurlijk ff kijken. De wind is hier sterk en enkele windsurfers scheren over het water en jumpen op de golven. Terwijl wij kijken naar de golven, zien we ineens een groep dolfijnen springen, echt te gek! Na 3 minuten zijn ze nergens meer te bekennen, maar het was gaaf deze energieke waterratten te zien! Na een korte beachwalk vertrekken we richting de Bay of Islands, onze eindbestemming van die dag. Onderweg komen we nog een toffe grot tegen waar ze Glow Worms hebben. Eigenlijk proberen we toeristische plaatsen te mijden, maar we wagen de gok. Het blijkt mee te vallen en de er wordt veel informatie gegeven over het ontstaan van de grot en het bestaan van de wormpies.
De regen blijft overigens nog neerdalen op Nieuw-Zeeland, maar dit mag de pret niet drukken. Na nog ongeveer 2 uur rijden komen we aan in Paihia en droppen onze tent op een camping die gerund word door een Hollander. Nou ja, zijn Engelse Kiwi tongval is wel erg goed, waardoor zijn Nederlands af en toe wel grappig klinkt. Ondanks dat de camping bijna vol staat en volgens hem bijna al campings in de regio, wil hij ons natuurlijk een plekje geven (‘Dutchies in nood helpen doe ik altijd!’). Een prachtig plekje aan het water, kijkend op een waterval, een BBQ binnen handbereik, that’s the life!
De volgende dag hebben we afgesproken met Glen, een schipper van een 40ft zeiljacht, die zeiltours doet in de Bay of Islands. We hebben een middag tour en stappen op in Russell. Een prachtige trip! De wind is goed, nog een beetje bewolkt, maar dat maakt allemaal niet uit. Na een goed anderhalf uur varen, gaan we voor anker in de buurt van Cooks Island. Daar kunnen we aan wal om een schitterend uitzicht te krijgen van de omgeving, maar ook om even lekker te kajakken en te snorkelen. Op de terugweg breekt de zon door en een glimp van een dolfijn maakt deze dag echt onvergetelijk. Eenmaal weer aangekomen in Paihia, gaan we gauw langs de supermarkt om wat vis te halen en vertrekken weer richting de camping waar we nog een nachtje blijven.
Woensdag, het einddoel van vandaag is Cape Reinga, het meest noordelijke puntje van NZ. Onderweg komen we nog schitterende plaatsjes tegen en een waanzinnig Kauri rain forest. Aangekomen bij Cape Reinga een schitterend uitzicht over de Tasmaanse zee die in contact komt met de Pacific. Het weer werkt nog niet helemaal mee, dus we gaan al vroeg op zoek naar een camping. Deze is vrijwel om de hoek, hoewel een nat en glibberig zandweggetje veel eist van onze Nissan Pulsar 2WD. Nat en verkleumd wordt de tent opgezet en na kort ergens gegeten te hebben, kruipen we snel onder de wol.
De volgende dag is het weer een klein beetje opgeknapt, waardoor we terug gaan naar het uitkijkpunt van Cape Reinga. Daar kiezen we ervoor om een mooie wandeling te maken naar een strand, die naar onze mening maar weinig bezocht wordt. Na fiks stijgen en dalen, komen we daar dan ook aan en je voelt je daar dan ook even erg klein. Kijkend naar die woeste zee, turend naar de gele zandduinen. Terug aangekomen bij de auto, kiezen we ervoor om naar het zuiden te rijden. Aangezien het vandaag 31 december is, moeten we natuurlijk wel een mooi plekje gaan zoeken om oud en nieuw te vieren. Een lange rit en een stukje met een autoferry leidt onze naar Rawene, een klein en schattig plekje met een zeer mooie camping. Het uitzicht vanuit onze tent is, jaja klinkt saai en eentonig, gewoon weer schitterend. Alles is tip top, helemaal goed dus om het nieuwe jaar te beginnen. Om 00:00 wordt dan ook de champagne fles ontkurkt (met een nieuw record van kurkvliegen van 8,20 meter). Hier is het qua vuurwerk echt bijna niks, maar de sterrenhemel is misschien nog wel mooier dan de stank van kruit.
De volgende dag doen wederom een lang rit langs prachtige kustplaatsen om uiteindelijk te belanden in de buurt van Helensvile, een plaatjes net iets boven Auckland. De camping hier is iets minder schattig, maar alles beter dan slapen in de auto!
Ooooooo ik word echt zoooo jaloers van deze verhalen! Goede deal met de auto trouwens en camperen klinkt erg ideaal tot nu toe. Lekker in de natuur en dichtbij schitterende plekken. Heerlijk en verdiend ;)
Dikke Kus, San
Lieve Linde en Paul,
Ik geloof dat jullie het ontzettend naar jullie zin hebben. En jullie to-do list wordt met flinke snelheid afgevinkt geloof ik (dolfijnen, auto huren, meevaren op een zeiljacht enzo). Blijf lekker genieten, en ik hoor het wel als jullie een 'skype-plekje' gevonden hebben.
Veel liefs en een grote knuffel!
Jullie nog de beste wensen voor 2011!
Het ziet er allemaal weer geweldig uit. Jaloersmakend!
Gaan zo naar Amsterdam om de verjaardag van Oma Truus te vieren.
Liefs, marijke
Hey Lin en Paul!
Allereerst nog een gelukkig, warm en gezond 2011 gewenst! Jullie verhalen worden natuurlijk op de voet gevolgd. Het klinkt allemaal hartstikke leuk!
Veel plezier! Ik heb net mijn theorie gehaald whoepieee!!
Dikke kus!
Hallo Linde en Paul. Linde ik hoorde van jou moeder dat jullie tegelijk met Guido in Auckland zaten. Jullie zijn elkaar misschien bijna tegen gekomen bij de Skytower.
Heel veel succes samen.
hallo linde allereerst nog de beste wensen voor 2011 zoals ik zie ben je weer onder weg naar nieuwe avonturen maak er iets leuks van ik mis het wel na mn avontuur in griekenland maar ik heb er ook iets moois voor terug gekregen maar het kriebelt wel bij mij en heb ook plannen om naar spanje daar iets te gaan beginnen op gebied van watersport. ok groetjes van mij en kijk goed uit.gr onno ex occ yachting corfu
Hallo,
Ik volg jullie op de voet.
Heerlijk om zo te genieten in een ver land.
Heb een gezellige verjaardag gehad.Papa Martin heeft het zoals altijd weer goed georganiseerd.We zaten in het Movenpickhotel,naast Segway .Wewaren met 11 personen.Onze kamers keken uit op het IJ,en s,avonds was het net een sprookje met al die lichtjes!
We zijn ook nog naar de beurs van berlage geweest,een reclame beurs.Nog bedankt voor je kaart.
Jullie zijn altijd van harte welkom,any time!!
Geniet zolang het kan,dan geniet ik er ook van
Heel veel knuffels van
Oma.
Hallo Linde,
Ik zit in het 3de jaar van sportmanagement Hanze Instituut voor sportstudies en ik heb met Gerco gesproken over stage lopen in Nieuwe Zeeland in de Outdoor branche en hij vertelde toen over jouw ervaring in Australie. Graag zou ik jou een aantal vragen willen stellen over jouw ervaring in Australie. Hopelijk kan ik daar door een goede keus maken of ik daadwerkelijk deze stap wil gaan zetten.
Hopelijk sta jij hier open voor zodat ik je deze vragen kan stellen.
Mijn email adres is ta.pinkster@st.hanze.nl
Graag hoor ik van je.
Met vriendelijke groet,