New Zealand

New Zealand,

Wat een avonturen! Na het afronden van mijn super stage bij Riverlife ben ik met Martin (mijn vader) naar Christchurch (zuidereiland van NZ) gevlogen. Twee prachtige weken toeren met een 'bestelbusje' was een groot avontuur en een heerlijke vakantie! Het zuidereiland heeft een fantastische natuur. Nog nooit had ik zoveel verschillende soorten bergen gezien in hetzelfde land. Ik weet dat het gek klinkt maar al rijdend door het eiland leek achter elke berg weer een nieuw landschap te beginnen. In een woord: Amazing!

Zoals je op de foto's hoogstwaarschijnlijk al wel gezien hebt zijn we als echte toeristen gaan reizen. Kamperen deden we waar maar wilden: aan het prachtige Lake Tekapo met zijn helder blauwe water en kale bergen maar ook aan de voet van Mt. Cook, de hoogste berg met de enorme gletsjer waar we een helikopter vlucht gemaakt hebben en een schitterende landing maakten boven op de gletsjer en top van de berg met het mooiste uitzicht over Mt. Cook! NZ is een ideaal wandel land, Martin en ik hebben een aantal keren 'tramping' gedaan maar helaas niet zoveel gewandeld als we wilden i.v.m de vele regen.

Brisbane miste ik zeker maar in NZ was Queenstown zeker mijn favoriet. Het prachtig opgebouwde stadje ligt aan een groot meer waar we zelfs gezeild hebben op de America's Cup Yacht de NZL14! Met de gondel boven op de berg een prachtig uitzicht over de omgeving en een leuke snelle rodelbaan on top. Queenstown wordt gepromoot als HET walhalla voor adventure & extreme sports. De wereld beroemde A.J. Hackett bridge bungy jump heb ik gesprongen en gaf zo'n kick dat ik direct nog een keer wilde.... Otago is een van de wijnstreken van NZ, al rijdend door de bergen zie je schitterende wijngaarden en pittoreske dorpjes. Cromwell was het plaatsje waar ik zo zou kunnen wonen, een sporthotel zou kunnen opzetten en zowel de zomer als winter sporten zou kunnen uitvoeren... Who knows!?!

De Milford sound overnight cruise was een van de hoogte punten van onze trip. Na een lange rit kwamen we bij de west kust aan, hoge bergen en veel, heel veel water! De boottrip was gezellig met mensen van all over the World. Yenga spelen met chinezen was een groot succes maar nog beter was de kayak trips over Milford sound met interessante grotten en helaas veel sandflies...au! Terug in Queenstown hebben we een dames Nettball toernooi gevolgd van de beste speelsters down under. In Christchurch hebben we de eerste Rugby wedstrijd van het nieuwe seizoen gezien en zelfs een nachtje in een B&B geslapen.

Zoveel toffe dingen die we gezien en gedaan hebben....

Wist je dat: Down under en vooral in NZ de sterren hemel totaal anders is dan je in Europa kan zien? De Milkyway kan je op het zuidereiland bij een heldere nacht heel duidelijk herkennen! Nou ben ik niet zo'n sterrenkundige maar dit was echt tof om te zien! L.O.R.D is natuurlijk grotendeels opgenomen in NZ en daarom 'herken' je veel plekken. Omdat het 2 redelijk koude weken waren van de zomer in NZ zijn we ook een gletsjer tocht gaan maken aan de west kust bij de Franz Josef Glacier. Uitgerust met natte wandelschoenen, regenjas en ijzers zijn we een tocht gaan maken naar en in de gletsjer waar je echt het blauwe ijs kan zien en tussen ijsmuren door kan lopen!

Vraag me niet wat ik het mooiste vond van de trip want al deze hoogtepunten zijn onbeschrijflijk mooi en fantastisch om te mogen ervaren. In 2 weken hebben we 2695 km afgelegd, veel van de 30 miljoen schapen gezien en volop genoten. Nu terug in Nederland (zaterdag de 28ste aangekomen) is het erg wennen aan het grauwe Nederlandse weer, de mensen en het vlakke landschap. Toch is het fijn om vrienden en familie weer te zien en te spreken. Ik kijk ernaar uit om deze week te starten met mijn afstudeer stage bij zeilschool Pean, een nieuwe uitdaging en misschien wel een 'cultuur shock?!' haha Friesland here I come!

Ps. Bedankt voor het volgen van mijn verhalen en je interesse. Ik zal proberen ook in Nederland iedereen weer op de hoogte te houden!

Cheers! Linde

Sandra

Ik ben jaloers :$

Lisette

Dat was mooi, bedankt voor al je updates en tot heel snel!

X

Irene

't Was leuk om je reizen zo te volgen! Tot volgende week, groetjes Irene

Willem

Hey Linde,

Fantastisch om alles gelezen te hebben. Het heeft me wel geholpen tijdens mijn verblijf hier, maar zeker tijdens de voorbereiding! Hoop je snel weer eens te spreken!

Willem