Sydney, Australie!!
Hey Europeanen!! hahah
wat een reis was dat! fantastisch om in 23 uur aan de andere kant van de wereld te zijn, gekke mensen te ontmoeten, 3 keer in 2 dagen te slapen en aan te komen in een wereld stad waar het doodstil is! Sydney is onvoorstelbaar!
Maandag 23 juni vertrek vanuit schiphol. Door Peter, Julius en Mama uitgezwaaid en vrijwel direct het vliegtuig in gedoken, nog net even wat euros in dollars omgewisseld en mijn reis down under kon beginnen! 14.00 uur Nederlandse tijd vertrok ik vanuit Amserdam richting Hongkong. In een bomvol vliegtuig vol met chinezen, australiers en een aantal nederlanders. Na het opstijgen contact gelegd met mn buurman, een nederlander, ooit stage gelopen in melbourne en daar blijven hangen. Hij vertelde me gedurende de reis het een en ander over australie, de sport cultuur de toffe spots etc. Erg leuk om zo snel al contact te leggen! Na 11 uur vliegen kwamen we aan op Hongkong, een erg grouwe stad, tegen giga bergen en direct grenzend aan de oceaan. Hier in dik een uur mijn benen uit mn lijf gelopen om optijd bij de terminal te zijn om direct door te vliegen naar Sydney. Het tweede deel van de reis was begonnen: relaxte stoelen, eigen tv met veel films!!, weinig passagiers maar huilende baby's... Opvallend tijdens de reis was natuurlijk het tijdsverschil, om je alvast voor te bereiden op het tijdsverschil wordt je automatische klok aangepast aan het licht. Door het tijdsverschil (8 uur vooruit in de tijd) heb ik daarom 3 keer een nacht meegemaakt wat er vervolgens voor zorgde dat ik eigenlijk klaarwakker s' avonds ik Sydney aan kwam. Gelukkig is de jetlag na twee dagen nu vrijwel voorbij en kan ik redelijk in het relaxte ritme van de Australiers komen.
Mijn eerste dag in Sydney (Manly) was vooral een grote droom, opstaan met uitzicht over de prachtige oceaan, golfsurfers voor de deur en een lekker temperatuurtje van ongeveer 18 graden zorgde direct voor een heelrijke sfeer. Vrijwel direct ben ik het strand opgelopen, heb ik Manly (suburb van Sydney) ontdekt, een sim kaart gekocht en het tourist bureau gecheckt. Voor golfsurfers is deze spot echt het wahallaa en ik ga straks ff een lesje boeken want dit MOET je zeker gedaan hebben! Ik verblijf deze week bij Rob en Mirjam, zij wonen sinds een jaar hier in Sydney en zorgen erg goed voor me! Komend weekend gaan we vast en zeker het gebied verkennen! Vandaag (donderdag) ga ik proberen te snorkelen, even checken hoe sterk de stroming op dit moment is want de wind is sterk toegenomen. Ook zal ik even een kijkje nemen in een van de backpackers hostels hier in de buurt om contact te leggen in informatie in te winnen over het reizen en voordelen van backpacken. De plannen op dit moment zijn nog niet heel erg concreet maar hoogstwaarschijnlijk vlieg ik volgende week naar Cairns (noord oost Australie) waar ik Harry (vriend uit ned.) ga opzoeken. Hij vlieg 10 juli weer terug naar Nederland en adviseerde mij om te reizen van noord naar zuid zodat je meereisd met het seizoen. Ik ben erg benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen, ik kijk ernaar uit om het avontuur op te zoeken maar stiekem voel ik nu ook een klein beetje heimwee. Gelukkig kan ik me hier wel overheen zetten en weet ik zeker dat de komende periode fantastisch zal zijn!
Ik vind het geweldig dat jullie mijn webblog bijhouden en wil jullie nu alvast bedanken voor alle lieve mailtjes en smsje, dit waardeer ik erg!!! Geniet van jullie vankantie, laat van je horen!
heel veel liefs linde
Leuk om even jouw eerste belevenissen te lezen. heel veel plezier, we denken aan je.
lieve groet, marijke
Leuk om je reislog te lezen!
Ga zelf 28 november die kant op dus ben benieuwd welke leuke spots je bezoekt!
Liefs Femke
He linde,
Erg leuk om te lezen hoe het je afgaat!
Spannend hoor, vind het zo gaaf voor je :D
Ik zal je reislog continu blijven lezen en vind hem er erg gaaf uitzien!!
Liefs Mars
He Linde,
Ik heb een leuke foto van het watersportkamp al even gedownload van ons tweetjes. Uit nieuwsgierigheid, en door je mailtje naar de hanze mail, ben ik op je site beland.
Ik wens je heel veel plezier en succes toe, maar ook sterkte voor de momenten waarop je even spijt van je reis hebt.
Ik vind het ontzettend knap dat je deze reis onderneemt. Zet 'm op!!!!
x Marije
Hey topwijf!
Supermooi om te lezen hoe goed het met je gaat. We hebben een fantastisch watersportkamp gehad. (red. Foto's :) ) Maak ze af daar, die gekke Australiërs
dikke kus Joost
Hey lieverd,
Vind het super van je dat je de stap hebt aangedurft. Snap dat het moeilijk is maar ik weet dat je je er wel doorheen slaat. Denk niet teveel aan thuis maar probeer te genieten van wat je daar meemaakt.
Hele dikke kus,
Peter
hey linde!
Te gek om te lezen van je dromen die werkelijkheid worden!! Ik wens je heel veel plezier en succes! Geweldig genieten! Ook als het even tegen zit!
Liefs wietske
Hee linde!
Super om je eerste belevenissen te lezen, ik zie Wies en mezelf daar nog staan...! Als je ook nog een hostel in Sydney zelf, bij het centrum zoekt... De Woodduch Harbourcity is echt fantastisch! Bij hydepark;) Met gratis pannenkoeken 's ochtends! Haha, nouja volgens mij was het niet meer de bedoeling om in Sydney in een hostel te gaan... Ach verder komt alles (als het goed is) vanzelf aanwaaien, heel veel plezier en geniet ervan! Groetjes
Nog 1 dingetje.. (ik begin helemaal enthousiast te worden hoor) www.couchsurfing.com is misschien de moeite waard om even te bekijken! Is een internationale site, op deze site bieden mensen hun bank aan, een drankje of ze bieden bijv aan om jou een dagje hun stad te laten zien. Hiervoor in ruil kan jij als je thuis bent eens buitenlanders ontvangen en hun groningen laten zien, een dagje gaan fietsen in de beetsterzwaagse bossen of ze bij je thuis laten slapen;) Nouja, het is dus geven en nemen maar het verplicht je tot niets! Zie maar even, veel plezier!
Linde!
Wat super dat je het er goed naar je zin hebt. vandaag voor mij ook goed bericht, want....... een school in Sydney heeft zich gemeld om ons daar te bergen:P Oftwel wij hebben zo goed als een stageplek in North Sydney. http://www.currambena.nsw.edu.au/
Dat is de school, hij is gelegen in de suburb(volgens mij) Lane Cove. Dit ligt dus in het noorden van de stad. Mijn vraag aan jou is of je er een bezoek aan zou willen brengen. Heb je net al gebeld, maar realiseer me nu dat je ligt te slapen want het is daar nacht hahaah:D Sorry:P Zal je vannacht (nederlandse tijd) wel weer bellen.
Maar fantastisch dat je het daar naar je zin hebt. Zit je vlakbij Bondi Beach en ben je al over de harbour bridge heen geweest:p Dat gevoel lijkt me heerlijk. Ik kijk er echt zo ontzettend naar uit!. Hoop dat je me probeert te bellen.
mijn nummer is 0031(0)613760221
Heel veel plezier gewenst daar in het prachtige OZZ!
Willem Hegen
Haha de routebeschrijving!:P is niet zo ver van je vandaan! Nogmaals bel je vannacht nederlandse tijd nog even over dit!
Alvast bedankt!
Willem
Ik ga jou volgen meis!
Enjoy,
Big kiss!
Lieve Linnie!
Supertof dat je het naar je zin hebt daar in Australie. Je zal vast veel meemaken in deze dagen en denk vaak aan je! Actieve chick die je bent;) Meid ik wens je super veel plezier....geniet dr van .... en pas op jezelf! Verder vind ik het super om je verhalen te lezen en hoop dat dr nog vele bij zullen komen op je site! Leuk om op de hoogte geworden te houden!
Dikke kus Rianne