Cairns (01-08 July)
Vanuit het Noordelijke Cairns wil ik jullie natuurlijk weer even op de hoogte brengen van mijn avonturen van de afgelopen week. Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik dinsdag vanuit Sydney naar Cairns gevlogen waar ik s'avonds gekleed in lange broek en dikke trui aan kwam in Cairns (27 graden) Harry lachte me al uit voordat ik hem kon spreken - jaja, ik weet t ik was overdressed maar dat scheelde natuurlijk ook in baggage...haha! Na aankomst in t hostel direct de kroeg in gedoken waar Harry en Ocky al redelijk wat drank hadden gedronken en een mooi feestje gemaakt! Terug in t hostel beleefde ik mijn eerste (hostel ontgroenings) nacht waarbij naakte housekeepers met scheerschuimbussen op je af kwamen, rare nederlanders dronken in bed de gekste dingen uithalen en niet te vergetende wc rollen soms als versiering worden gebruikt!!Na een korte maar toffe nacht de volgende dag Cairns een beetje verkent en lekker aan de Lagoon (openbaar zwembad) gelegen waar we ook de volgende dag (dit keer helaas zonder Ocky-hij vloog naar huis) bubbel truckjes in het water hebben gedaan - tja, uit verveling zullen we maar zeggen ofniet harry?!haha
Na een aantal dagen zon wilden we een actieve tour gaan maken en boekten we een Uncle Brians tour waar we van 8 tot 8 zeer goed werden vermaakt door een geweldig orginele gids. Tour omschrijving: drive, swim, eat, drive, swim, eat, drive, swim, eat! korte toelichting: de toer leidde ons naar een nationaal park waar we bloemetjesaten,mieren hebben gelikt (jaja proeft naar limoen) giga watervallen hebben gespot enoveral hebben gezwommen waar water was! Erg vermakelijk was het om het ijskoude water in te duiken en van de natuurlijke glijbanen gebruik te maken of onder de waterval door te zwemmen en top foto's te maken!! Conclusie: super gave, niet toeristische tour waar je echt orgineel entertaint wordt - meer uitleg als ik thuis ben!haha-
Na deze fantastische tour hebben we nog een dagje relaxt in cairns, en ben ik plannen gaan maken voor de rest van de week. Omdat Cairns naar mijn mening echt een toeristische plaats is heb je onwijs veel keuze mogelijkheden betreft tripjes etc. Cairns staat bekend om de perfecte ligging ten opzichte van de Great Barrier Reef ( een van de beste en mooiste plekken om te duiken). Aangezien ik vorig jaar mijn Padi open water gehaald had wilde ik van deze mogelijkheid gebruik maken om het rif op te gaan en de oceaan down under te checkendus boekte ik een 3 daagse duik tour waarbij ik mijn Padi advanced kon halen. Zondag vertrok harry terug naar de lage landen en besloot ik het diepe in te gaan ende prachtigste vissen, haaien, schildpadden en walvissen te spotten! Zoals beloofd heb ik in de afgelopen drie dagen 12 duiken mogen maken waaronder 5 fun duiken waarbij je met je buddy zelfstandig het water gaat verkennen, 2 nachtduiken heb gemaakt (jaja wel met zaklamp)en 5 guided duiken heb gemaakt waarbij diepduiken, hoepelduiken, bootduiken en navigeren werden behandeld. Erg leuk was het om te merken dat je op 30 m diepte een trager telvermogen hebt. Door spelletjes op de bodem te spelen en die vervolgens te meten kwamen we er achter dat je boven water vaak 2 keer zo snel reageert dan onderwater!!
De afgelopen 3 dagen waren zeer intensief en vooral de ochtend duiken die startten om 6.30 uur en de avond duiken van 19.00 waren vermoeiend. Gelukkig viel ik heerlijk deinzend in slaap (20knop). Wat ik nog even kwijt wil: LInde heeft met schildpadden gedoken die zo groot waren als van mijn hoofd tot mijn knieen!! Ook heb ik veel (kleine) haaien gespot, stingrays, prachtige vissen en ongelooflijk mooie zeeannemonen gezien. Maar niets gaat boven het zien van de giga grote walvissen die ik vandaag omhoog zag komen! fanstisch om te zien hoe die beesten bewegen en water opspuiten!!
Terug in Cairns moets ik een hostel vinden en ben ik mijn reis verder gaan plannen bij de backpackers office (peterpans). deze nacht slaap ik nog in cairns in hetzelfde hostel. Morgen doe ik een natuurlijke en avontuurlijke 2 daagse tour naar cape tribulation waaar ik hopelijk veel krokodillen kan checken. Vervolgens ga ik vrijdag met de greyhound (bus) naar magnatic Island waar ik met de ferry naar t eiland ga en kan kajakken etc. verdere plannen zijn: Ayr (wrak duiken) White sundays (zeilen) 1770, en Fraser Island. Al deze plekken ga ik bereizen met de bus waar ik kan inhoppen en uithooppen wanneer ik maar wil! Waar ik wel achter kom nu ik hier zit is dat het geld wat je hier uitgeeft aan tripjes zeker de moeite waard is! je leert veel mensen kennen en doet avontuurlijke toffe dingen die je niet zelf zou uitvinden! Ik ga zeker genieten van deze super tijd en ben heel blij om zo af en toe even wat van jullie te horen. Het is soms best pittig hier te zijn en zelfstandig te zijn maar het is goed en ik geniet van alles wat ik mag en kan beleven!
Ik houd jullie op de hoogte! (deze tent gaat sluiten dus ik moet helaas kappen maar schrijf snel verder ook over dubai want het ziet er echt naar uit dat ik eind sept. daar een giga toffe stage ga lopen!) ask me!
liefs en dikke zoen lin
Klinkt allemaal weer super Linde! Check vaak even je site om te kijken of er wat nieuws op staat, geniet er nog even lekker van:)
Lieve Linde
Wat een heerlijk leventje zo. We zouden graag even om een hoekje willen kijken. Geniet van al het goede!
Hartelijke groet, Reint en Marijke
Hai Lin,
Wat een belevenissen. Kom je ook nog toe aan een dagje niks doen? Liefs papa
Haha... wat grappig van papa 'een dagje niets doen';) daar heeft hij juist vaak last van:p... Super leuk om je verhalen te lezen lin! en die foto's met Rob!Heb je ook foto's van het duiken?
Ik probeerde je net nog te bellen maar waarschijnlijk staat je mobiel ff uit nu??
Geniet ervan lieve zus want dit maak je niet altijd mee!!
Kus
Hoi Lief,
Wat heb je al een hoop mooie ervaringen opgedaan!
Fijn om te lezen dat je er ook heel erg van geniet. Wij hebben het hier ook prima en hebben af en toe ook even dat gevoel van " kon ik maar even ....."
We spreken je gauw weer telefonisch. Veel liefs,
mama
Lieve Linde,
Wat jammer dat ik je niet zie deze zomer op de Veenhoop. Zoals altijd heb ik weer veel te weinig geld om reizen zoals de jouwe te maken en ik zit dan ook als arme student weer lekker een paar weken op de zeilschool. De eerste, vooral Friese, week was weer fantastisch; Feva's lesgeven, heimwee'ers, pijn aan de keel, veel te erg verbranden, te weinig douchen, de nieuwe slaapzaal indelen, nieuwe hokspellen en nieuwe potentieeltjes zoeken etcetcetc... Nu 2 weken thuis om mijn 3 herkansingen te doen, zijn mijn laatste GNK p-vakken, dus MOET ze echt even herkansen. Daarna weer voor 3 weken richting VH. 05 is nog altijd in de meerderheid aanwezig, wat een heerlijk blok voor je vormt tijdens kussengevechten enzo ;-) KORTOM, VRESELIJK DAT JE NIET KOMT!!!!
Maar genoeg over de Veenhoop... Meid, wat een fantastische verhalen. Het lijkt me heerlijk om ter plekke je reis in te delen en in je eentje te reizen. Je hebt je sociale sterke punten op het puntje van je tong liggen, dus je zal vast en zeker heel snel goede vrienden maken.
Over je stage vlakbij DUbai ben ik wel erg benieuwd. Kom je nog wel een keer terug in dit koude kikkerlandje?
We'll keep in touch!
Liefs Marije
Wauw! wat een geweldige belevenissen maak jij daar allemaal mee zeg.. Ik word jaloerser en jaloerser:P Hier in NL is het voor bijna heel NL zomervakantie en daar ben ik zelf ook goed van aan het genieten, maandag laatste werkdag gehad en vrijdag voor 10 dagen naar Rimini toe! Daarna nog een maand werken in Luxemburg op een camping en dan is de zomer al weer voor bij! De tijd vliegt, zo zal jij ook ondervinden. Daarom wil ik je nog ongelovelijk veel plezier toe wensen en hoop ik dat je nog heel veel mooie dingen daar gaat mee maken!
Veel groetjes,
Willem!
Lieve Lin,
Even snel een berichtje uit de bieb in Calgary.. (denk je vakantie te hebben, zit je nog zaken te regelen voor studie, maar het is voor een goed doel-> LONDON!!)
Wat een mooie belevenissen beschrijf je zeg! En wat maak jij een boel toffe en leuke dingen mee! Het is vast een en al genieten, maar dat heb jij zeker meer dan verdiend! Laat alles op je af komen en doe vooral wat jij wil, dat kan je nu lekker doen! Ik weet dat een buitenland ervaring onvergetelijk is, dus geniet er elke dag en volop van! Time flies when you are having fun ;)
Ik hoop je volgend verhaal weer ergens in Canada te kunnen lezen, anders moeten we in augustus snel afspreken, dan kan ik de verhalen, je ervaringen en belevenissen live horen, inclusief foto's! ENJOY in Down Under!!! I keep you posted!! ;)
Ik denk aan je..
Thysia
Hey Lin!!
Nou, ik ben nu weer helemaal op de hoogte van al je belevenissen! Ik heb je net ook nog even een mailtje gestuurd, moet je maar even checken als je er tijd voor hebt!!
Doeg meid!! XXX