Brisbane & Byron Bay ( 6-12 Augustus)
' G'day mate!'
Vanaf het moment dat ik vanuit Noosa vertrok ben ik volledig in de watten gelegd, na een korte busreis in een, dit keer, kleine greyhound met schreeuwende kids, huilende baby's en veel gepensioneerde grootouders kwam ik aan in Brisbane. Daar stond Diane, de Australische vrouw die ik ontmoet heb in Noosa en mij uitnodigde om bij haar in Brisbane te logeren, al in haar 4x4 wd klaar. Diane is een klein modieus vrouwtje van 61, ze houdt enorm veel van paardenen tuinieren en praat graag. Ze nam me direct mee naar het huis van haar dochter Alice die in het centrum van Brisbane woont. Samen lekker geluncht,de stad een beetje bekeken en tourist informatie gehaald. Aangekomen in Gumdale (suburb van Brisbane) viel m'n mond open toen ik haar huis zag. Nou was haar huis niet zo speciaal maar vooral de gigantische tuin van 5 hectare was top. Zoals ik al vertelde houdt Diane van tuinieren en een groot gedeelte van haar 5h. grond is groentetuin waar de strawberries, cauliflower en lettuce groeien. Haar 4 paarden lopen rondom het huis en de 2 hieper actieve honden lopen voor je voeten wanneer je naar binnen wilt.
Gedurende de 6 dagen in Brisbane ben ik zeer goed verzorgd, ik had een 'prachtig' roze slaapkamer en werd volgestopt met bacon and eggs, pancakes, fruit, muffins, pumpkin soup en verschillende andere heerlijke maaltijden. Als tegen prestatie voor al deze goede zorgen hielp ik Diane elke dag min. 2 uur met het verzorgen van de tuin en de paarden....Zoals jullie weten ben ik nooit geinteresseerd geweest in paarden en vermijd ik liever contact met deze grote viervoeters maar backpacken changes your life! Op dit moment ben ik niet bang meer voor de ' hiii, haa, hiii' geluiden en steek ik mijn handen graag uit de mouwen om het voer voor deze beesten klaar te maken, stront op te ruimen en hun kleren aan en uit te trekken! Persoonlijk vind ik de 'warmte dekens' - hoe je ze ook maar in t ned. mag noemen - die de paarden elke avond aan kregen overdreven maar goed, cultuur verschil zullen we maar zeggen! De avonden hier in Australie beginnen vroeg, rond 5.30pm, en doordat het zo snel afkoelt voelt het als winter in nederland....(overdrijven is ook een kust he?!) vandaar dat de paarden hier warme dekens om krijgen!haha
Het voordeel van logeren bij een Australisch gezin is natuurlijk je gratis verblijf en eten maar het aller leukste vind ik om de omgeving met Diane te verkennen en de Australische cultuur, gebruiken en gewoonten echt mee te maken! Doordat Diane me overal naartoe wilde brengen heb ik veel van de omgeving gezien, de bouwstijl van de huizen en vrijwel alles van de stad Brisbane: Ferry tocht over de rivier, de Brisbane bridge, China town, City centre, The Arts Gallery, St. John Cathedral, Botanic Gardens etc. In 1988 is de EXPO in Brisbane gehouden en veel gebouwen en parken aan de zuid kant van Brisbane zijn daarvan overgebleven. The Arts Gallery is een museum met aborigional kunst en moderne kunst, erg leuk ter afwisseling! Brisbane is een gezellige natuurlijke stad met veel groen en leuke winkels. De rivier loopt al kronkelend door de stad en is vrijwel de meest gebruikte manier van reizen/vervoer! Verschillende universiteiten zoals the QUT grenzen aan de rivier. Masters gericht op sport zijn hier helaas niet bekent en veel Aziatische studenten wonen en studeren in Brisbane.
Een jaarlijks terug komend mega event is The EKKA show, tijdens deze argicultural show komt alles van ' the country' naar de stad en is zeer populair. De 10 daagse show startte wanneer ik in Brisbane was vandaar dat Diane en ik een volledige dag hebben besteed aan dit event waar je paardenraces, fashionshows, en veel koeien kunt bewonderen. De polo wedstrijd vond ik super leuk en het was heerlijk om rond te lopen tussen alle cowboys en girls met toffe hoeden!
De dagen vlogen voorbij en ik heb er echt van genoten om bij dit gezin te verblijven. Hoewel ik soms wel genoeg had van het geklets van Diane (ze vertelde vaak vol enthousiastme 3 keer hetzelfde) heb ik me volgens haar heel goed gedragen!haha ze behandelde me als haar dochter en vond het erg jammer dat ik weg ging. Afgelopen zondag heeft Diane me samen met Alice naar Byron Bay gebracht en zijn we al rijdend langs de oostkust gestopt bij leuke kleine dorpjes en natuurlijk het wereldbekende 'Surfers Paradise' gezien! Ik was niet echt onder de indruk van dit strand maar goed: its all in the name! Aangekomen in Byron Bay hebben we het meest oosterlijke puntje van Australie beklommen en de witte vuurtoren gespot! Ik wilde Diane graag trakteren op een diner en dus zaten we s'avonds heerlijk te genieten van het kangoeroevlees! Natuurlijk vond ik het erg gek om dit te bestellen maar er leven genoeg kangoeroes hier en ik wilde deze delicatesse toch echt niet missen....het vlees is heerlijk mals en lijkt een beetje op biefstuk, zeker de moeite waard!
De afgelopen dagen heb ik me goed vermaakt in Byron waar ik nu nog een paar dagen blijf. Natuurlijk weer lekker gesurfd hier, hoewel het water steeds kouder wordt is het echt een verslaving! Bij het hostel heb ik een mountainbike gehuurd en overal rondgefietst, vanmorgen 9 holes gelopen op de plaatstelijke golfbaan en eindelijk een nieuwe broek gevonden!! haha Helaas moet ik nu snel ophouden met typen want deze tent gaat sluiten maar ik beloof jullie binnenkort weer uitgebreid verslag te geven over mijn Nimbin tour, Byron Bay en mijn dagen in Sydney. Na Sydney vlieg ik naar Melbourne waar ik Peter ga bezoeken. Wat mijn andere plannen zijn schrijf ik binnenkort wanneer ik wat meer duidelijkheid heb over tickets etc. Petra en Wies: die bedbugs vonden mij echt het allerlekkerste hoor...hahah en ja, die ouwe zuid afrikaan verteld nog steeds vieze nederlandse mopjes over marietje...! Bedankt voor jullie toffe reacties en verhalen! (de foto's ga ik NU uploaden!sorry pap...)
No worries!
linde
Lieve Lin, wat heb ik weer genoten van je bruisende verhaal. Dank aan Diana. En een compliment voor jou! Love you!
mama.
Hey Linde,
Weer erg leuk om te lezen, goed om te lezen dat je je nog steeds vermaakt en bovendien leuke contacten opdoet!
Bedankt voor je mailtje, super dat je voor me in Sydney langs die school wilt gaan. Heb je een mail gestuurd met juliannas gegevens.
Nogmaals erg bedankt en heel veel plezier in Sydney, ben erg nieuwsgierig wat je van de school vind...
Groetjes
Willem
Kangoeroevlees lijkt me nou niet enorm lekker, maar wel interessant om uit te testen. Toch prefereer ik na al m'n Aziatische voedsel toch echt ons diverse eten en poffertjes, patat, kroketten, pasta, aardappels e.d. zijn toch echt heeeel lekker. Ben je al jaloers ;)
Veel plezier met Peter!
Hoi Linde, via google bij jou terrecht gekomen. Wij gaan 1 december voor 4 maanden naar Australie en NZ. Ik heb er erg veel zin in en lees dan ook met veel plezier je belevenissen in de hoop wat goede tips op te kunnen schrijven! Dat paarden verhaal trekt me wel omdat ik graag paard rij. Nou succes en tot lees maar weer..... groeten Dennis www.spanjedroom.blogspot.com
Lieve Linde,
Via een praatje met je vader op de parkeerplaats van onze C 1000 de tijd genomen om al je prachtige verhalen te lezen en dito fotos te bekijken.
Volgens mij beleef jij net als Wies en Petra in een paar maanden meer dan een ander in jaren.
Ook moedig van je om deze reis helemaal alleen te starten, door de makkelijke manier waarop jij contact maakt met mensen om je heen ben je volgens mij heel weinig alleen geweest, knap van je.
Linde nog heel veel plezier en we zien elkaar weer in September.
Groeten Ria en Rein.
Hee Lin,
wat heerlijk om je verhalen weer te lezen! Zo te zien heb je echt een geweldige tijd. Veel plezier en groetjes van ons allemaal! xxxxx
Meid jij zult genieten maar wij genieten ook van jouw verhalen en foto's.
We wensen je nog veel plezier bij Peter en tot gauw
Veel liefs van ons allemaal
Wija
Dag Linde.
Leuk telezen hoe ondernemend mijn achternicht is.
Groeten je (oud) oom Harry
Ik heb maar een woord en dat is "geweldig!!
Blijf genieten en schrijven,dan genieten wij ook mee!
En jouw kinderen hebben er later ook veel aan.
Dit ales is zeer karaktervormend en je komt er sterker uit!Hoe is het met de jeuk?
Een dikke "Hug"en liefs van Oma Jelsma.
Ps Groeten aan Peter.
Lieve Linde
We hebben je email ontvangen. Ik zal donderdag even kijken wat er allemaal precies te zien is op Tasmanie. Het is echt een erg leuk eiland.
Tot donderdag
Liefs Wija